Cursussen

 

Welkom op de website van Gerrit Schoone

 

Cursussen

Cursussen o.l.v. Gerrit Schoone in het gebouw van FluXus (centrum voor de kunsten Zaanstad), Klaas Katerstraat 7b - 1501 PL Zaandam. (Tussentijds aan de cursus deelnemen is altijd mogelijk).

Jaarcursussen

(een jaarcursus loopt van september 2014 t/m april/mei 2015)

Schildercursus op maandagochtend 24 lessen van 2,5 uur.

Lestijd van 9.00 - 11.30 uur. Cursusprijs €426,-

 

Aan de orde komen de vele mogelijkheden van het schilderen in olieverf bijvoorbeeld het toepassen van een onderliggend kleurlaag, een withoging, een voorbereiding in één kleur of direct met kleur. Mijn taak is te laten zien wanneer iets wel of niet werkt met aandacht voor de penseelvoering en/of het gebruik van paletmes. Stimulerend is dat cursisten vooral ook veel van elkaar leren. Aan het einde of tijdens een les ontstaan, als het werk op afstand bekeken wordt, de nodige discussies. Goed voor het leerproces. Voor de verdere oriëntatie worden ieder cursusjaar buiten de lessen om een of meerdere exposities uitgekozen waar we naar toe gaan.

 

Schildercursus op maandagavond 24 lessen van 2,5 uur.

Lestijd van 19.30 - 22.00 uur. Cursusprijs €426,-

(zie voor beschrijving: schildercursus op maandagochtend)

 

Schildercursus op dinsdagmiddag 30 lessen van 2 uur.

Lestijd van 13.30 - 15.30 uur. Cursusprijs €426,-

(zie voor beschrijving: schildercursus op maandagochtend)

Gecombineerde teken- en schildercursus op woensdagavond

24 lessen van 2,5 uur. Voor beginners en gevorderden.

Lestijd van 19.30 - 22.00 uur. Cursusprijs €426,-

 

In het eerste deel van de cursus staat het tekenen centraal. Met diverse materialen houtskool, conté krijt, pen/penseel en inkt wordt gewerkt op wit en getint papier. In het vervolg van de cursus wordt het tekenen aangevuld met aquarel. Aan het eind van de cursus komen de verschillende technieken van het schilderen met o.a. acryl en olieverf aan bod. Door handreikingen in schildervaardigheden wordt de eigen voorkeur voor een bepaalde stijl of werkwijze ontwikkeld. Verdere verdieping vindt plaats aan de hand van voorbeelden uit de beeldende kunst en het bezoeken van een of meer exposities buiten de lessen om.

 

© website Gerrit schoone